Pěstitelské pálenice již rozjely svůj provoz a pustily se do výroby lahodného nápoje pro všechny milovníky všech druhů pálenek. Jedna z nich se nachází v obci Smrčná na Jihlavsku.
„Začínáme jako obvykle pálením třešní. Pak jdou na řadu meruňky a zapomenuté kvasy z předchozích let. Následují různé mirabelky a blumy. Velká sezona začíná až kolem října - listopadu, kdy jsou vykvašené první jablka a švestky,“ vypočítává Vladimír Filip.
Míní, ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* V září je v zeleninové zahradě nejzávažnějším škůdcem pochmurnatka mrkvová. Druhá generace tohoto ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Stříháme živé ploty z ptačího zobu, habru, buku, tisu a zerevů. Nové mladé výhony tak stačí ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Aby okrasné rostliny vyzrály a dobře se připravily na příchod zimy, omezíme přihnojování dusíkem, ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Průběžně ze zahrady odstraňujeme opadané, většinou červivé a nahnilé plody ovoce. U jabloní pokračujeme ...
Od začátku září už nebude možné topit v některých třídách kotlů kvůli jejich dopadu na znečišťování ovzduší a radnice budou kotle kontrolovat.
Podle některých ale na tyto kontroly ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Mezi relativně nenáročné trvalky patří volské oko vrbolisté. Dobře se přizpůsobí jak slunným, tak ...
starší články