Reklama
Dnes je pátek 26.04.2024     svátek má Oto

17. listopad 1989

Ilustrační foto: archiv autora
Ilustrační foto: archiv autora

20.11.2015 Čtenáři píší/Komentáře (40), autor:
Zdeněk Gryc

 

V úterý 17. listopadu byla odhalena na jihlavském nábřeží socha Klíče. Vícekrát jsem vložil do JL dopisy na magistrát, kde navrhuji, aby nábřeží bylo pojmenováno po Václavu Havlovi, který na nábřeží v Praze bydlel. V úterý 17. listopadu byl na ČT 2 uveden Galavečer k 70. výročí konce 2. světové války ve Státní opeře Praha. Přímý přenos udělení Cen Paměti národa čtyřem laureátům – statečným lidem a pamětníkům 2. světové války z Česka a Slovenska. Po něm následoval detektivní příběh: Mrtvolu sprovoďte ze světa Dokument. Měl být navždy zapomenut, lidskou paměť však nelze zničit. Dokumentární svědectví o pátrání po ostatcích umučeného číhošťského faráře Josefa Toufara připravili M. Doležal a R. Vávra Farář Josef Toufar byl v lednu 1950 obviněn Státní bezpečností ze zinscenování tzv. číhošťského zázraku.

 

Po zatčení byl ve Valdické věznici krutě mučen a 25. února 1950 byl převezen v kritickém zdravotním stavu do pražského státního sanatoria, kde zemřel. Těla nepohodlného, ovšem lidmi milovaného a uznávaného kněze, se komunisté chtěli zbavit, aby nebyla možná identifikace místa, kde je pohřbený. Proto byl pohřben v hromadném hrobě na hřbitově v Praze-Ďáblicích pod falešným jménem Josef Zouhal. Příbuzným byla jeho smrt oznámena až po čtyřech letech. Vedoucí vyšetřovatelského týmu, který Toufara umučil k smrti, Ladislav Mácha, byl v roce 1998 odsouzen k pěti letům odnětí svobody, o rok později odvolací soud změnil trest na dva roky. Mácha trest nastoupil v roce 2002, po roce byl podmíněně propuštěn.

 

Ostatky Josefa Toufara byly z ďáblického hromadného hrobu vyzvednuty v listopadu minulého roku a zkoumání profilu DNA určilo, že patří skutečně Josefu Toufarovi. Dokument nabízí exkluzivní materiál z okamžiků exhumace, následného genetického a antropologického výzkumu ostatků a jejich pohřbení v Číhošti na Českomoravské vrchovině. V dokumentu hovoří pamětníci, přímí iniciátoři a účastníci exhumace i Toufarova rodina.

 

Po sametové revoluci, jsem požádal svého přítele Ak. soch. Romana Podrázského o návrh na pomník k uctění památky Jana Palacha. Začal na návrhu hned pracovat. Předal mi ho těsně před výročím upálení J. P. začátkem ledna 1990. Foto pomníku je publikováno v JL v dopisech čtenářů v článku: Jan Palach - 19. LEDNA 1969. Vztah Václava Havla a Romana Podrázského, ukazuje ilustrační foto v dopisech čtenářů JL Absurdní drama – život Václava Havla Sochu u kostela v Číhošti, k uctění památky na faráře Toufara vlastní rukou vysekal Roman Podrázský.

Diskuze k článku

Nový komentář

Už zase?
Vážený pane Gryci,
reálnější je pojmenovat sídliště Březinovy sady po Vás, protože jste ho vyprojektoval. Vaše story s VH připomíná historky o Járovi Cimrmanovi: "Tady taky byl". I když na jihlavsdkém nábřeží zřejmě nebyl. Pokud hledáte odpověď na to, proč se do Vás někteří lidé vulgárně navážejí, je to proto, že je s VH opakovaně provokujete.
VladimírV | 2015-11-20 13:49:50 | Reagovat
ČEST A ÚCTA VÁCLAVU HAVLOVI NENÍ PROVOKACE
Zdeněk | 2015-11-23 16:24:59 | Reagovat
Pouze senilita.
čtenář | 2015-11-23 18:52:52 | Reagovat
To je právě to. Vy znáte pouze jednu stranu mince, kterou vám předkládají naše pravdomluvné a jednostranně zaměřené sdělovací prostředky. Ta druhá strana mince už tak pěkná není a už se mnohé dostalo na "pult". Třeba jeho spoluvězeň o něm  hovořil trošku jinak-jaký měl fešácký kriminál a výhody (existuje e-mail); jak se bavili třeba chartisté na Hrádečku apod. Kdyby tzv. "sedmá velmoc" tak vehementně pátrala jako po Peroutkově článečku, asi by něco vyhrabala, ale zatím je to tabu.
Strejček Nimra | 2015-11-25 15:49:32 | Reagovat
Listopad 89 a listopad 15
Vážený, nechcete už změnit repertoár? Je to pořád dokola. Nyní máte "klíče" v Jihlavě, škoda, že pan šéfredaktor neudělal foto, kde byly ty stovky přihlížejících, aby to vypadalo hodnověrně. Takto to mně připomíná akce nyní v Praze komentované, lépe řečeno, nekomentované ČT. Až druhý den, kdy to prošlo asi nějakou cenzurou, tak tam něco dali, ostuda. Já jsem byl v Praze, jako už po mnoho let zpět a viděl jsem něco jiného než nějaké oslavné ódy na to, co se tady změnilo po 26 letech. Pravý opak a lidí bylo na tisíce. Jenom škoda, že těch míst, kde se protestovalo, bylo v Praze přes deset a když se to částečně spojilo do průvodu, který šel na Strakovku, vypadalo to hrozivě. Skandovalo se podobně jako před 26 lety a sdělovací prostředky - ticho po pěšině, jenom Albertov a Zeman a studenti. Nechci vidět co za rok. Jenom těch policistů všeho druhu  a policejních vozidel, Zdeněčku, jako onehdy. A ta výzbroj a výstroj policistů na daleko lepší úrovni i se psy. Policejní taktika podobná, ulice jimi uzavřeny a lidé uvnitř, ale pouštěli je ven, kdo už tam nechtěl čekat co se stane. Nějaký konflikt byl, slzáky, dýmovnice-kdo ovšem začal nevím, říkalo se mezi lidmi, že tam byli maskovaní provokatéři (to nemohu potvrdit). To jen tak na okraj.
Pane šéfredaktore, k vašemu sloupku. S tou vaší poslední větou  vůbec nesouhlasím. Prezidenta si musíme hájit před takovými pitomci, kteří tam jdou provokovat, svlékat se a ukazovat svoje přiblblé nápisy na nahém těle a podobné nesmysly, včetně červených karet. Ti kdyby tam letos přišli, tak nevím jak by dopadli. Nevím proč si studenti zvolili zrovna čas, když tam byl prezident, Úsvit, Konvička a Zemanova strana. Pro normálního myslícího člověka je to jasná provokace (Ovčáček měl pravdu), když tam mohli jít v jiný čas (divím se těm rektorům). Ochranka si dala tentokrát pozor, aby to nedopadlo jako ta ostuda loni s prezidenty. To je jako kdyby v Jihlavě se hrnula nějaká parta zrovna k té instalaci klíčů a něco tam chtěla dělat.
Jen tak mimochodem-písně Kryla tam nebyly na místě, Havel má velký podíl na jeho smrti jak ho zavrhnul (akorát jste si tam mohli zazpívat jeho píseň Veličenstvo kat, která o něm mluví).
Pan senátor Vystrčil by se měl zasadit o objektivitu vysílaných zpráv a informací Českou televizí a rozhlasem a tímto ho k tomu vyzývám, jako svého senátora.
Strejček Nimra | 2015-11-20 14:31:42 | Reagovat
Zaseklá deska se bude neustále opakovat.
Jestli už ten gramofon není už poněkud sešlý. Už na něm raší mech a drobné pampelišky. Zadupe si nožičkama a nábřeží Vendy Lahve stejně nevydupe. 
čtenář | 2015-11-22 16:00:49 | Reagovat
STREJČEK NIMRA NEKOUPIL ŠIMLA, ALE VYSTRČILA?
Zdeněk | 2015-11-23 17:37:11 | Reagovat
Pane docente Chocholoušku, není už konec vycházek?
čtenář | 2015-11-23 18:53:41 | Reagovat
Zdeněčku, opravdu k tomu není co dodat, co z vás občas vypadne. Ale argumenty to nejsou.
Strejček Nimra | 2015-11-26 10:56:08 | Reagovat
Jihlava už zažila náměstí i ulice pojmenované po vrazích - Hitelrovo náměstí, Stalinovu ulici, Leninova, tak proč by tady nemohlo být nábřeží humanistického vraha Havla, s jehož přispěním bylo zabito v Srbsku desetitisíce nevinných civilistů, rozbombardovány školy, nemocnice, mosty... Možná by se to nábřeží mělo jmenovat Humanitárního bombardování, jak zrůdně toto barbarství sluníčkář Havel nazval. Neomluvitelný akt barbarství drze nazývaný jako humanitární bombardování... A dnes se ještě najdou lidé, kteří mají tu drzost protěžovat zde tohoto proamerického bezpáteřního komedianta. 
Pavlík | 2015-11-20 21:04:34 | Reagovat
Dotaz.
To na té fotce má být humanitární bombardér Venca Notorik? Řekl bych ale, že podle toho "Ecce homo", tedy "Ejhle gay", by se mohlo jednat spíše o profesora Putnu.
čtenář | 2015-11-21 18:44:34 | Reagovat
NA TOPOLE PODLE SKAL FOLDYNA UŽ ZATLESKAL
Zdeněk | 2015-11-23 10:55:20 | Reagovat
Nevykládejte, že na té fotce je Foldyna.
To už možná spíše ten Putna. Měli bychom se zeptat toho Podrazného, nebo jak se jmenuje, co to vysochal. A nějak dlouho jsme už neslyšeli tu story, jak se váš děda sešel s tatíčkem Masarykem v nádražním bufetu. Povídejte, přehánějte.A taky bylo dobré, jak vám vykládal bývalý olympionik Jiří Skobla, že by potřeboval zhubnout. Už to, chudák nepotřebuje. Přejme mu věčný klid, snad se mu nikdy nebude nikdo přehrabovat v pozůstatcích jako nebohému Toufarovi. Ten si užil si toho zlého až dost a ještě mu nedali klid ani po smrti. 
čtenář | 2015-11-23 15:04:23 | Reagovat
NA TOPOLE PODLE SKAL FOLFYNA JEŠTĚ SILNĚJI ZATLESKAL
Zdeněk | 2015-11-23 16:22:49 | Reagovat
A potrhlý dědoušek zablábolil.
čtenář | 2015-11-23 18:52:28 | Reagovat
Raději nám povězte, jestli Jiří Skobla tehdy nějaké to kilo shodil.
Dej mu Pán Bůh lehké odpočinutí.
čtenář | 2015-11-23 18:55:10 | Reagovat
SHODIL ...A ZPOCHYBNIT PŘÍZNIVCE VÁCLAVA HAVLA NEJLJAK-KOLI, ZEJMÉNA OSOBNÍMI URÁŽKAMI
1. Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně - Klinika ...
www.firmy.cz/detail/377576-fakultni-nemocnice-u-sv-anny-v-brne...
Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně - Klinika tělovýchovného lékařství a rehabilitace Pekařská 664/53, 60200. Brno, Staré Brno.
MuDr. Raus plavání a Mudr. Matějková
----------------------------------------------------------------
Byli v té době lékaři, kteří přednášeli na Tělovýchovné škole ČÚV ČSTV Praha v Nymburku.
Výbor svazu VSPS jmenoval dne 23. června 1977 ZG trenétem II. třídy evid. č.  29 . Platnost kvalifikace 4 roky, tj do 1980. 
Jmenovaný absolvoval doškolení v Nymburku a platnost tren. Průkazu  evid. číslo 29. mu byla prodloužena roku 1984 na další 4 roky. Dokladem je PRŮKAZ TRENÉRA ČSTV. Zdokufuji a na ev. uvedaný mail pošlu.

Na těchto školeních přednášel Mudr. Raus o nebezpečích dopingu a zejména anabolik, která se podávají na plaveckých školách v NDR.
Děti, jak uváděl Raus, dle svých osobních poznatků,  žijí v přísně uzavřeném prostředí v internátu mimo rodinu.
Pro rodinu mají o prázdninách vyhrazený pouze týden,
kdy jsou propuštěny z tohoto zařízení.
Mají s německou pečlivostí sestavený treningový plán.  Jejich školní vzdělání je  na vynikající úrovni.
Učitelé v malé skupince, asi 4 dětí se jim individuelně věnují.
Mudr. Raus se zmiňoval zejména na zločinu na těchto dětech, kterým jsou pod lékařským dohledem podávána anabolika.
Naše kurzy a doškolení vedl vždy profesor Otakar Záboj.
Na tyto několikadenní kurzy jsem jezdil s Oldřichem Hájem, který se znal s předními sportovci, takže obědvat se Skoblou nebyl žádný zázrak.
Aktivista "čtenář", mi může nadávat jak mu libo,
ale moc se mi nelíbí jeho narážky, že lžu.
Zdeněk Gryc,
O PODVODECH = DOPINGU A ANABOLIKÁCH, PUBLIKOVANÝCH V SOUČASNOSTI, SE  UŽ ZA TOTÁČE NA ODBORNÉ ÚROVNI VĚDĚLO.
 ALE POUZE ŠUŠKALO.
 
Zdeněk | 2015-11-24 14:25:25 | Reagovat
oprava
plalatnost Průkazu  evid. číslo 29. mu byla prodloužena roku 1980 na další 4 roky
Zdeněk | 2015-11-24 14:33:20 | Reagovat
Olympionik Jiří Skobla zemřel 18. listopadu 1978.
Přesto mu byl průkaz roku 1980 prodloužen na další 4 roky. 
Zajímavé.
čtenář | 2015-11-24 17:18:32 | Reagovat
Zaseklá deska se bude neustále opakovat, OPRAVDU KOLABORACE 1 BLBOUNA POD 2 ANONYMY se stále opakuje
Zaseklá deska se bude neustále opakovat,  OPRAVDU KOLABORACE 1 BLBOUNA POD 2 ANONYMY se stále opakuje:

Listopad 89 a listopad 15
Vážený, nechcete už změnit repertoár? Je to pořád dokola. Nyní máte "klíče" v Jihlavě, škoda, že pan šéfredaktor neudělal foto, kde byly ty stovky přihlížejících, aby to vypadalo hodnověrně. Takto to mně připomíná akce nyní v Praze komentované, lépe řečeno, nekomentované ČT. Až druhý den, kdy to prošlo asi nějakou cenzurou, tak tam něco dali, ostuda. Já jsem byl v Praze, jako už po mnoho let zpět a viděl jsem něco jiného než nějaké oslavné ódy na to, co se tady změnilo po 26 letech. Pravý opak a lidí bylo na tisíce. Jenom škoda, že těch míst, kde se protestovalo, bylo v Praze přes deset a když se to částečně spojilo do průvodu, který šel na Strakovku, vypadalo to hrozivě. Skandovalo se podobně jako před 26 lety a sdělovací prostředky - ticho po pěšině, jenom Albertov a Zeman a studenti. Nechci vidět co za rok. Jenom těch policistů všeho druhu  a policejních vozidel, Zdeněčku, jako onehdy. A ta výzbroj a výstroj policistů na daleko lepší úrovni i se psy. Policejní taktika podobná, ulice jimi uzavřeny a lidé uvnitř, ale pouštěli je ven, kdo už tam nechtěl čekat co se stane. Nějaký konflikt byl, slzáky, dýmovnice-kdo ovšem začal nevím, říkalo se mezi lidmi, že tam byli maskovaní provokatéři (to nemohu potvrdit). To jen tak na okraj.
Pane šéfredaktore, k vašemu sloupku. S tou vaší poslední větou  vůbec nesouhlasím. Prezidenta si musíme hájit před takovými pitomci, kteří tam jdou provokovat, svlékat se a ukazovat svoje přiblblé nápisy na nahém těle a podobné nesmysly, včetně červených karet. Ti kdyby tam letos přišli, tak nevím jak by dopadli. Nevím proč si studenti zvolili zrovna čas, když tam byl prezident, Úsvit, Konvička a Zemanova strana. Pro normálního myslícího člověka je to jasná provokace (Ovčáček měl pravdu), když tam mohli jít v jiný čas (divím se těm rektorům). Ochranka si dala tentokrát pozor, aby to nedopadlo jako ta ostuda loni s prezidenty. To je jako kdyby v Jihlavě se hrnula nějaká parta zrovna k té instalaci klíčů a něco tam chtěla dělat.
Jen tak mimochodem-písně Kryla tam nebyly na místě, Havel má velký podíl na jeho smrti jak ho zavrhnul (akorát jste si tam mohli zazpívat jeho píseň Veličenstvo kat, která o něm mluví).
Pan senátor Vystrčil by se měl zasadit o objektivitu vysílaných zpráv a informací Českou televizí a rozhlasem a tímto ho k tomu vyzývám, jako svého senátora.
Strejček Nimra | 2015-11-20 14:31:42 | Reagovat
------------------------------------------------
Zaseklá deska se bude neustále opakovat.
Jestli už ten gramofon není už poněkud sešlý. Už na něm raší mech a drobné pampelišky. Zadupe si nožičkama a nábřeží Vendy Lahve stejně nevydupe.
čtenář | 2015-11-22 16:00:49 | Reagovat
-------------------------------------------------
Pane docente Chocholoušku, není už konec vycházek?
čtenář | 2015-11-23 18:53:41 | Reagovat
-------------------------------------------------
Zdeněčku, opravdu k tomu není co dodat, co z vás občas vypadne. Ale argumenty to nejsou.
Strejček Nimra | 2015-11-26 10:56:08 | Reagovat
-----------------------------------------------
UMLČOVAT PRAVDU A OPONENTA TO CHCE PSYCHOLOGII - VIZ KOMENTÁŘ SLONKOVÉ O RUSKÉ PROPAGANDĚ
 
Zdeněk | 2016-01-29 18:37:10 | Reagovat
PERMANENT + KLASIK = "čtenář"

Petr Zavoral je
Jednatel společností Yeseter Now a Yeseter Technologies zabývajících se sociálními médii. Dříve pracoval ve společnostech SAP, Oracle, SAS Insitute nebo KPMG v tuzemsku i v zahraničí, uvádí:
----------------------------------------------
Poslední dobou v internetovém prostoru přibývají propagandistické servery a stránky uvedené v závěru, jejichž jediným cílem se zdá být šíření nenávisti vůči Evropské unii a Spojeným státům a jejich čelním představitelům. Zároveň vesměs ty samé zdroje oslavují slovanství, panslavizmus, ruskou politiku a prezidenta Putina. Proto je otázkou, do jaké míry se u uprchlíků ztotožňuje veřejný diskurz na webu se skutečností. Anebo se tu zopakuje letošní situace s průjezdem konvoje americké armády po našem území, kdy to na webu právě díky těmto zdrojům či autorským profilům v různých internetových diskuzích vypadalo, že se celý český národ semkne v jednom šiku k obraně proti průjezdu nenáviděných imperialistů, aby skutečnost byla nakonec zcela opačná?
 
Zdeněk | 2015-11-24 12:15:10 | Reagovat
Pravda je zkrátka pro různé neziskovky, sluníčkáře, Zavoraly a další příznivce totality nepříjemná.
Zvláště když na jejich propagandu naletí jedině úplný zabedněnec, havloidní fanatik nebo totální primitiv, který se s masírováním oficiálními sdělovacími prostředky, mimochodem beznadějným, spokojí. Co s tím? Nejlepší je všechno svést na Putina. Ale všechno už tady kdysi bylo. Tak třeba takový prezident Zápotocký sváděl všechno na válečné štváče a Svobodnou Evropu.  
čtenář | 2015-11-24 13:30:52 | Reagovat
OPAK JE NA-OPAK SPÍŠE PRAVDA, ŽE ANNO-NYMME?
Zdeněk | 2015-11-24 16:11:16 | Reagovat
Opět se omlouvám, ale zase nerozumím řeči vašeho kmene.
Připomíná mi to sice vzdáleně Sokratovo "Vím, že nic nevím", ale nějak jste to zašmodrchal. A  to vročení ANNO (např. Anno Domini) následované podivným výrazem NYMME, to vypadá jako z mayského kalendáře.
A propos: Ta fotka je příliš malá a nejasná. Ten nahoře s knírem, co s námahou drží toho pod ním je Kristus nebo svatý Ján? Podejte, prosím, vysvětlení.
čtenář | 2015-11-24 17:15:25 | Reagovat
ALTER EGO STRÝČEWK NIMRA SNAD ZASPAL?
Zdeněk | 2016-01-29 18:38:44 | Reagovat
POHRDÁNÍ MUČEDNÍKEM TOTALITY A JEHO PAMÁTNÍKEM = PATOLOGICKÁ ZVRHLOST "čtenář" + spol.
Farář Toufar v rukou Krista…
 
Je stejným symbolem jako

Kristus v rukou sv. Jána…

Ing. arch. Zdeněk Gryc,
spoluautor Romana Podrázského,
který vytesal publikovaný památník, symbolizující v osobnosti faráře Toufara utrpení českého národa za totality.


 
Zdeněk | 2015-11-24 08:28:16 | Reagovat
Teprve teď jsem si všiml, že tam jsou vysocháni dva.
A jak to bylo vlastně s tím svatým Jánem? Já měl vždy za to, že od narození Krista se počítá náš letopočet, zatímco svatý Ján Nepomucký žil teprve v dobách Václava IV. Nemělo by to tedy být náhodou obráceně? Kdo vlastně je v čích rukou? Ledaže by se jednalo o svatého Jana Křtitele, ten by mohl mít v rukou Krista, když ho křtil v Jordáně (tím nemyslím ten rybník v Táboře), ale tenkrát to byl spíše svatý Kryštof. A do třetice všeho dobrého by se mohlo jednat o svatého Jana, který měl vidění na ostrově Patmos, všeobecně zvané Apokalypsa. Uměl dobře věštit. K apokalypse na ostrovech Patmos, Lesbos a v celé Evropě  skutečně o 2000 let později skutečně došlo. 
čtenář | 2015-11-24 11:31:17 | Reagovat
V každém případě má ten náhrobek jednu zásadní vadu.
Chybí tam Havel.
čtenář | 2015-11-25 10:14:38 | Reagovat
Pohrdání mučedníkem...  .trochu se bojím, pane Gryci (promiňte, ale architektem jste pro mne přestal být, když jste autodehonestoval svoje dílo Březinky natolik trapným způsobem, že jste k tomu musel použít výrok svého alter ego VH),  že svými výplody odnímáte  svátost úctě.
A na ty kecy o anonymitě se příště vybodněte, nedávno jsem tu zveřejnil den a hodinu, kdy budu zapalovat svíčku Krylovi. Ani vy, ani jiná pravda s láskou  přítomny nebyly.
Mír v duši a lásku v srdci (jsou universální,  nemanipulovatelné a ve své síle až hmotné) vám upřímně přeje fotrák



)
fotrák | 2015-11-25 22:02:45 | Reagovat
Pohrdání mučedníkem...  .trochu se bojím, pane Gryci (promiňte, ale architektem jste pro mne přestal být, když jste autodehonestoval svoje dílo Březinky natolik trapným způsobem, že jste k tomu musel použít výrok svého alter ego VH),  že svými výplody odnímáte  svátost úctě.
A na ty kecy o anonymitě se příště vybodněte, nedávno jsem tu zveřejnil den a hodinu, kdy budu zapalovat svíčku Krylovi. Ani vy, ani jiná pravda s láskou  přítomny nebyly.
Mír v duši a lásku v srdci (jsou universální,  nemanipulovatelné a ve své síle až hmotné) vám upřímně přeje fotrák



)
fotrák | 2015-11-25 22:10:04 | Reagovat
OSOBNÍ POYVÁNKA TAKÉ PANU FOTRAKOVI

Děkuji za odpovědi. Václav nezDvořák
. . . takže mohu konečně uvěřit, že jste
 bez blbůstek: Václav Dvořák ?
———————————————————————
Je možné, že bychom se mohli setkat jak jsem nabídl:
 TOHLE KOČKOVÁNÍ JE BLBOST,STEJNĚ JAKO VYSVĚTLENÍ JAKÉSI THESAUROVANÉ ANONYMITY PANEM HAVLÍČKEM V JL
 NAVRHUJI SEJÍT SE V PÁTEK 18.PROSINCE 2015, VE VSTUPNÍ MÍSTNOSTI JL V 9 HODIN,PODÍVAT SI NAVZÁJEM DO OČÍ, VČETNĚ PANA HAVLÍČKA A POHOVOŘIT.
 PODÁVAT SI RUCE NEMUSÍME. REDAKTOR KLUKAN HAVLÍČKA ZNÁ,TAKŽE SE TĚŠÍM.
NAPIŠTE ZDA VÁM TO VYHOVUJE,NEBO NAVRHNĚTE JINOU DOBU,TŘEBA I V PODVEČER VČETNĚ 17.11.2015.
————————————————————————————————–
PS. Nedávno vydal pan Vilímek knihu „Domy umírají stoje“. Nedávno jsem se o story nejen budovy, ale celého areálu rozepsal v souvislosti s tělocvičnou Profesora Fuchse a Domu politické výchovy. Nedávno jsem byl pozván do Gymnásia, kde sekundáni se vyjádřili kresbou, slovem, i fotkami na počítači. Byl jsem natolik ješitný, že jsem jim řekl, děti sedíte v baráku, který jsem nejen navrhoval, ale jako vždy dotáhl autorsky včetně interiéru do realizace, tak jako OV KSČ, nyní magistrát Jihlava.
 Nevím jestli „domy umírají stoje“, ale je na lidech jak je využijí:
Policejní ředitelství
 Gestapo
 STB
 Stavoprojekt
 Magistrát Jihlava
———————————————————————
Za pokus o pochopení děkuje: Ing. arch. Zdeněk Gryc
XXXXX říká:
Středa, 16. 12. 2015 v 17:43
Anežka Hrůzová se ti nelíbí. Nu čož.
Petr Jeřábek je lepší?
Zdeněk Gryc říká:
Středa, 16. 12. 2015 v 19:37
1. Venca říká:
 Úterý, 15. 12. 2015 v 13:57
Takže tedy na závěr tři jednoduché a zcela jasné otázky a zkuste na ně zcela jasně odpovědět. Jenom ANO nebo NE. Prostě ANO nebo NE. Já vím, že to bez omáčky nedokážete. Ale schválně to zkuste. ANO nebo NE, jako u referenda. Pokud to zvládnete, slibuji že už vás dále nebudu trápit svými hloupými, štvavými a nenávistnými příspěvky.
——————————————————————————-
opakuji:
 NAVRHUJI SEJÍT SE V PÁTEK 18.PROSINCE 2015, VE VSTUPNÍ MÍSTNOSTI JL V 9 HODIN, PODÍVAT SE NAVZÁJEM DO OČÍ. /Něco jako Zeman s Grossem?/
takže 3 otázky:
 setkání ANO-NE
 v redakci JL ANO-NE
 v pátek 18.prosince v 9 hodin, ANO-NE…nebo navrhněte jiný termín a hodinu
„Takže tedy na závěr tři jednoduché a zcela jasné otázky a zkuste na ně zcela jasně odpovědět.“
děkuje: Ing.arch.Zdeněk Gryc
----------------------------------------------
PS na svíčky koukám z okna,zdá se mi to hezké,to jste určitě dobrý člověk,dneska je významná den pro faráře Toufara,na všechno nestačím.
Podívete se prosím kolik je anonymů na jednoho blbce,který se podepisuje,že?
Zdeněk | 2015-12-16 22:41:02 | Reagovat
adresná výčitka?
A na ty kecy o anonymitě se příště vybodněte, nedávno jsem tu zveřejnil den a hodinu, kdy budu zapalovat svíčku Krylovi. Ani vy, ani jiná pravda s láskou  přítomny nebyly.
-------------------------------------------------------------------------
Velice se omlouvám, opravdu nevím, kdy a kde jste to zveřejnil. Také nevím, jak se domluvit s anonymem, že? Nebo by jste mne vzal autem. Rád bych se s Vámi seznámil viz text shora.
To víte "prožluklá fosílie" a cesta do Prahy, to by ještě šlo, ale co zpátky?
Nekoukal jste právě na Dalajlámu a Havla, co říkáte?

Na plovárně s Václavem Havlem
16. 12. 2015, 21:15 - ČT art
 
Opakování 21.12./ČT2. Rozhovor Marka Ebena s dramatikem, spisovatelem a bývalým prezidentem České republiky.

Rozhovor moderátora Marka Ebena s držitelem 34 čestných doktorátů ze světových univerzit,
...ani netuším kolik jich má Zeman...
významným literátem a dramatikem a bývalým prezidentem České republiky.
Tématem rozhovoru nebude tentokrát politika, nicméně literární a umělecká tvorba Václava Havla,
Další díly:
Na plovárně s Václavem Havlem - 21. prosince 2015 - 13:45
Tak dobrou ZG



 
Zdeněk | 2015-12-16 23:36:49 | Reagovat
FAKT NESTÍHÁM, ZÍTRA DOPLNÍM PAPEŽ - TOUFAR
Zdeněk | 2015-12-16 23:38:57 | Reagovat
ANO-NE SE NEKONÁ
OSOBNÍ POZVÁNKA TAKÉ PANU FOTRAKOVI
Děkuji za odpovědi. Václav nezDvořák
. . . takže mohu konečně uvěřit, že jste
 bez blbůstek: Václav Dvořák ?
opakuji:
 NAVRHUJI SEJÍT SE V PÁTEK 18.PROSINCE 2015, VE VSTUPNÍ MÍSTNOSTI JL V 9 HODIN, PODÍVAT SE NAVZÁJEM DO OČÍ. /Něco jako Zeman s Grossem?/
takže 3 otázky:
 setkání ANO-NE
 v redakci JL ANO-NE
 v pátek 18.prosince v 9 hodin, ANO-NE…nebo navrhněte jiný termín a hodinu
„Takže tedy na závěr tři jednoduché a zcela jasné otázky a zkuste na ně zcela jasně odpovědět.“
děkuje: Ing.arch.Zdeněk Gryc
------------------------------------------------------------------------
ANO - NE SE NEKONÁ,
BERU TO TEDY JAKO NE, ŽE?
ZG
 
Zdeněk | 2015-12-17 20:12:44 | Reagovat
HYENISMUS + "VYRÁBĚNÍ SVATÝCH"
a další kybernšikany budoucího světce, jsou v komentářích anonymů k těmto článkům:
Farář Toufar se po 65 letech dočkal důstojného pohřbu v Číhošti
O víkendu připomenou smrt číhošťského faráře Toufara
Arnolec si připomněl P. Toufara
Od takzvaného zázraku s křížem v Číhošti uplynulo šedesát let
Výzkum: ostatky patří umučenému knězi Toufarovi
Zveřejní identifikaci kněze Toufara
----------------------------------------------------------------------------
Hyenismus.
Rušit klid mrtvých, aby se "tým odborníků" dohadoval - "je to hnát Toufara nebo není to hnát Toufara", z toho se dělá špatně. A za každou cenu vyrábět svaté, to je nezlobte se skutečně v dnešní době směšné. Jaký mu přisoudí zázrak, bez něj to bohužel dost dobře nejde. Snad ten pohyblivý křížek? Ať už to bylo dílo faráře, snaživce estébáčka, či davová psychóza, připadá mi to poněkud slabé. Nikdo nepochybuje o tom, že Toufarova smrt byla důsledkem krutého totalitního režimu, ale hrabat se v kostech mrtvých je neúcta podobná tomu, jako když otylý Duka nosí o pouti údajnou lebku svatého Václava. Maškaráda.
čtenář | 2015-06-16 09:38:19 | Reagovat
-------------------------------------------------------------------------------
Autor-anonym v komentářích vícekrát napsal, že ani párem volů nelze dostat napsaný výrok zpět. Věřím, že volů je v Jihlavských listech poskrovnu. Odpustky, stejně jako platné tuzemské smlouvy,  budou anonymům nedostupné, jsou pouze na jméno.
Takže v souvislosti s třetím přikázáním. /Nebudeš brát jméno Hospodina, svého Boha, nadarmo, protože Hospodin nenechá bez trestu toho, kdo bere jeho jméno nadarmo. / to vypadá na očistec, nebo peklo, že?

Společnost tam bude zajímavá, už jenom Stalin s Hitlerem, ale prostředí je ekologicky dosti nevhodné.

V čase předvánočním, uveřejnil DNES v MLADÉ FRONTĚ DNES, ve středu 16. 12. 2015.
Na titulním listu článek reportéra Pavla Švece:
 "TOUFAR VE VATIKÁNU PROŠEL".
 Procesu blahořečení faráře Toufara, umučeného komunisty nestojí nic v cestě.  Po více než roce poslal Vatikán do Česka jednoznačný vzkaz:
Není zásadní překážka, můžete zahájit proces blahořečení… Toufar zemřel po jednom z mučivých výslechů v únoru 1950.
Je dobře, že "Hyenismus se podařil" a jeho ostatky spočívají v dalším pro národ významném relikviáři,  v kryptě jeho kostela v ČihohoštI.
Zde  na jeho mučednickou smrt upozorňuje významné dílo sochaře Podrázkého na ilustrační fotografii.
Běžte si ho prohlédnout "in natůra".
Procházka v rámci Vánočního konzumu propívá nejen tělu, ale i duchu.
Půdžu, přijímají nejenom horolezci v Nepálu,
ale i president Zeman z žehnajících rukou kardinála Duky
u oltáře kostela v Lánech.
Trocha zamyšlení, či rozjímání, při pohledu na jesličky pod stromečkem, nezabrání vzpomínce na mučedníky, kteří včetně českého patrona sv. Jána, zemřeli s  křížkem v ruce.
Hezké Vánoce přeje:
Ing. arch. Zdeněk Gryc, Jihlava 16. 12. 2015.
 
Zdeněk | 2015-12-17 08:25:54 | Reagovat
BŘEZINKY, SÍDLIŠTĚ ANTONÍNA ZÁPOTOCKÉHO? NEBO GRYCE?
Už zase?
Vážený pane Gryci,
reálnější je pojmenovat sídliště Březinovy sady po Vás, protože jste ho vyprojektoval. Vaše story s VH připomíná historky o Járovi Cimrmanovi: "Tady taky byl". I když na jihlavsdkém nábřeží zřejmě nebyl. Pokud hledáte odpověď na to, proč se do Vás někteří lidé vulgárně navážejí, je to proto, že je s VH opakovaně provokujete.
VladimírV | 2015-11-20 13:49:50 | Reagovat
-----------------------------------------------------------------------
"reálnější je pojmenovat sídliště Březinovy sady po Vás, protože jste ho vyprojektoval."
Děkuji, je to velmi lichotivé. Je v tom ale problém. Jako člen  Skupiny speleologů JM kraje jsme s Profesorem ekologie na universitě Olomouc, Otakarem Štěrbou  pracovali, kopali na objevech v "Nové Ochozské jeskyni".  V klubu bylo pevné pravidlo, že nové názvy mohou být uděleny jenom po členech kteří umřeli.
Takže  počkejte.
S pozdravem Ing. arch. Zdeněk Gryc
------------------------------------
PS na Havla s vulgaritou, to je jediná možnost, že?
Tedy nejlépe anonymně,což zaručuje kvalitu.

Budou Vánoce, což tak se pokusit zapřemýšlet nebo se podívat:
21. prosince v 13:45
Na plovárně s Václavem Havlem
16. 12. 2015, 21:15 - ČT art
 
Režie: J. Hojtaš
Opakování 21.12./ČT2. Rozhovor Marka Ebena s dramatikem, spisovatelem a bývalým prezidentem České republiky.
Rozhovor moderátora Marka Ebena s držitelem 34 čestných doktorátů ze světových univerzit, významným literátem a dramatikem a bývalým prezidentem České republiky. Tématem rozhovoru nebude tentokrát politika, nicméně literární a umělecká tvorba Václava Havla.
Další díly:
Na plovárně s Václavem Havlem - 21. prosince 2015 - 13:45
 
Zdeněk | 2015-12-17 13:08:38 | Reagovat
VÁNOČNÍ PŘÁNÍ JSOU RŮZNÁ
1. XXXXX říká:
Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem.
Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.
 
Zdeněk | 2015-12-18 07:42:34 | Reagovat
PÁTER TOUFAR TO ANI PO SMRTI NEMÁ LEHKÉ
No a co jako?
No vidíte. já si myslel, že už je dávno po smrti a on se zatím mýrnixdýrnix prochází po Vatikánu.
čtenář | 2015-12-17 15:12:56 | Reagovat

troufnu si tvrdit, že určitý podíl na smrti Pátera Toufara nesou i tzv. západní demokracie, ke kterým tolik vzhlížel V. Havel, USA a Anglie, které se se Stalinem dohodly na poválečném rozdělení Evropy. Tím bylo předem určeno vítězství komunistického režimu u nás-  jiný vývoj by Moskva nedovolila- a rozpoutal se nenávistný třídní boj proti živnostníkům, sedlákům, církvi.....
km | 2015-12-17 19:21:38 | Reagovat

USA ZAVINILA UMUČENÍ TOUFARA,JASNÁ ZPRÁVA
Zdeněk | 2015-12-17 19:53:42 | Reagovat

To jak se páter Toufar prochází po Vatikánu,
mi připomnělo, jak se tam prochází  Kohn a Roubíček. Přijíždějí limuzíny, z nich vystupují preláti, kardinálové a další velebníci - Kohn šťouchne do Roubíčka a povídá: Koukají Roubíček, to je byznys, to je skuces ! A to začínali s jedním oslátkem.
A když už jsme tak u těch israelitů, ještě jeden:
Roubíček a Kohn si to namířili přes silnici v nějvětším provozu. Hned byl u nich policajt: Pánové, chodí se po přechodu, to bude každého z vás stát pětistovku. Kohn povídá: A pěkně prosím, vztahuje se to i na signatáře Charty 77? Policajt se zarazil a říká: tak dobře, tentokrát vám to prominu, ale ať se to příště neopakuje: Roubíček povídá: Poslouchají Kohn, copak my jsme nějací signatáři Charty 77? -  No, nejsme, ale můžu se přece zeptat !
čtenář | 2015-12-17 20:51:30 | Reagovat

Pane ctenari,vy rudi spasitele jste vsichni stejni.Jedni jste kneze Toufara zavrazdily,a vy novodobi nemuzete odolat aby jste si nekopl do jeho mrtvoly.Trochu decency soudruzi.
Libor Furbacher | 2015-12-17 23:01:49 | Reagovat

 
Zdeněk | 2015-12-18 08:09:36 | Reagovat
Pane architekte, čím tedy páter Toufar ve Vatikánu prošel?
Výběrovým řízením na svatého?
čtenář | 2015-12-18 19:54:35 | Reagovat
zasloužilo se o to zejména DVOUHLAVÉ TELE, viz komentáře obou nestydatých blbounů z 1 HLAVY

Pouze senilita.
čtenář | 2015-11-23 18:52:52 | Reagovat
----------------------------
To je právě to. Vy znáte pouze jednu stranu mince, kterou vám předkládají naše pravdomluvné a jednostranně zaměřené sdělovací prostředky. Ta druhá strana mince už tak pěkná není a už se mnohé dostalo na "pult". Třeba jeho spoluvězeň o něm  hovořil trošku jinak-jaký měl fešácký kriminál a výhody (existuje e-mail); jak se bavili třeba chartisté na Hrádečku apod. Kdyby tzv. "sedmá velmoc" tak vehementně pátrala jako po Peroutkově článečku, asi by něco vyhrabala, ale zatím je to tabu.
Strejček Nimra | 2015-11-25 15:49:32 | Reagovat
Zdeněk | 2016-01-29 18:26:42 | Reagovat
Napište i vy, svůj vlastní článek - formulář ZDE
Reklama
21.03.2024 Čtenáři píšíJarní rozkvetlé potěšení

Bleduliště u Staré Říše (na snímku) přineslo i letos krásnou podívanou. Kvetly dost dlouho, bylo ideální počasí, mírné teploty, žádný sníh a mráz v květu. V mém rodném kraji u ...

Komentáře (0)
20.03.2024 Čtenáři píšíÓda na stonařovské ochotníky

Od minulého roku kočuje po vsích stonařovské ochotnické divadlo s hrou Václava Štecha „Třetí zvonění“, kterou si ochotníci velmi zdařile upravili a uvádějí pod názvem „Svatba bude, ...

Komentáře (0)
17.03.2024 Čtenáři píšíKrokusů jako šafránu

Sotva sleze sníh a trávník začíná nabírat barvu, objevují se v něm známé květy. Ale víme jistě, zda se jedná o ocún, krokus, nebo snad šafrán? Postupujeme-li vylučovací metodou, tak ...

Komentáře (0)
14.03.2024 Čtenáři píšíMasopust 2024 pod naší Javořicí

Masopust v lidových zvycích je obdobím od Tří králů do začátku velikonočního půstu, který začíná Popeleční středou. I my dříve narození a vychovaní na rodné hroudě naší matky ...

Komentáře (0)
13.03.2024 Čtenáři píšíPorušení hygieny na trhu v H. Brodě

Veterinární inspektorky z Kraje Vysočina při kontrole v tržnici v Havlíčkově Brodě odhalily prodej masných a mléčných výrobků ve zcela nevyhovujících podmínkách. Jeden ze stánkových ...

Komentáře (0)
10.03.2024 Čtenáři píšíSeznámili jsme se o čarodějnicích

Bylo to na den pálení čarodějnic 30. dubna 1966 v Dušejově. Tam jsme si padli do oka a Standa mne doprovázel před půlnocí do sousedního Hubenova. Celou cestu jsme si měli co povídat. ...

Komentáře (0)
07.03.2024 Čtenáři píšíV Hlávkově už slavili svátek žen

Už o týden dřív slavili Mezinárodní den žen v Hlávkově. V sobotu zde mimo jiné vystoupila skupina nazývaná Kamenské ženy, ale hlavně tu měli pro ženy přichystaný malý dárek a kytičku. ...

Komentáře (0)
06.03.2024 Čtenáři píšíVeterináři nařídili stáhnout z trhu česnekový kabanos obsahující listerie

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a. s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu ...

Komentáře (0)
04.03.2024 Čtenáři píšíSeznámili jsme se u májové muziky

Byl krásný májový večer roku 1963. Vydaly jsme se s kamarádkou Miluškou do Dlouhé Brtnice na kácení máje. Taneční zábavy se tam konaly venku pod širým nebem, říkalo se tam Na královně. Pěkné ...

Komentáře (0)
03.03.2024 Čtenáři píšíPanenská? Rozsíčka

V této obci jsem prožil asi šest nezapomenutelných let. Ze stránek obce: ….“Ať jsme z původních či i nově příchozích, máme svou obec rádi a máme ji, jak už to u domova bývá, za nejkrásnější ...

Komentáře (0)
02.03.2024 Čtenáři píšíMůže za to Gunder Gundersen?

Prožili jsme biatlonovou mánii. Je obdivuhodné, jak pořadatelé mistrovství světa zvládli. Atmosféra byla skvělá. Stíhací závody v dešti poskytly napínavou podívanou, naši na pódium bohužel ...

Komentáře (0)
01.03.2024 Čtenáři píšíTřešť je plná skvělých muzikantů

Lidovku v Třešti jsem navštěvovala od roku ´89 až do roku ´99. Za tu dobu jsem stihla absolvovat dva cykly houslové průpravy u paní učitelky Wildmanové, na kterou dnes moc ráda vzpomínám. Také ...

Komentáře (0)

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net