Reklama
Dnes je úterý 16.04.2024     svátek má Irena

Budoucí kuchař z Vysočiny je ve finále soutěže Svačina roku

Foto: TZ
Foto: TZ

28.11.2019 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
-tz-

Martin Havlíček z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod je jedním z 15 finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů. Finále se uskuteční ve středu 4. prosince v pražských Holešovicích. Soutěží se o ceny v celkové hodnotě 45 000 Kč. 


Studenti odborných středních škol se zaměřením na gastronomii měli za úkol vymyslet originální recept pro zdravou a moderní svačinu za použití rybích výrobků Rio Mare.  
Nyní úkolem finalistů bude připravit živě před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace, ale také dodržení časového limitu.


Finálové svačinky budou hodnotit dvě poroty. Odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou doplněná o šéfkuchaře Jiřího Krále a Vladislava Stupariče. 

 

A jaký je tedy Martinův recept? 
 

Ingredience: 
1 konzerva Rio Mare tuňák ve vlastní šťávě, 1 rajče, hrst čerstvé bazalky, 1 mozzarella, ½ červené papriky, hrst černých oliv, 6 vajec, 2 lžíce másla, půl hrnku smetany, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 bageta, lžička medu, čekanka a salát Lollo Biondo (na přílohu), limetkovou šťávu LiMMi, limetka, sůl a pepř.
 

Postup:
Všechny suroviny nakrájíme na kostičky. Na pánvi na másle orestujeme papriku, rajče a olivy a zalijeme rozmíchanými vejci se smetanou, dochucené solí a pepřem. Za stálého míchání necháme vejce lehce srazit (musí být krémová) a přidáme tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Přendáme do nepřilnavé pánve, posypeme nakrájenou bazalkou a pokryjeme plátky mozzarelly. Přendáme do trouby a pečeme na 180°C přibližně 8 - 10 minut.   Chipsy z bagety: Bagetu nakrájíme na tenké plátky a opečeme v troubě při 110 °C. Salát: Slunečnicový olej, limetkovou šťávu Limmi, kůru z limetky, sůl, pepř a med promícháme a smícháme s připravenými listy salát.

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net