Reklama
Dnes je pátek 19.04.2024     svátek má Rostislav

Ošidit cukroví se vůbec nevyplácí

PŘI pečení je dobré začít perníčky, pak pokračovat rohlíčky, pracnami a dalšími suchými druhy. Foto: archiv OK
PŘI pečení je dobré začít perníčky, pak pokračovat rohlíčky, pracnami a dalšími suchými druhy. Foto: archiv OK

24.11.2019 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
Veronika Dawidowicz

Už máte napečené cukroví? Ne? Tak nezoufejte. Podle cukrářky Olgy Kunové stačí začít péct i kolem Mikuláše!


Kdy je nejvyšší čas pustit se do pečení cukroví na Vánoce?
Pečení vánočního cukroví se dá pěkně rozložit do celého prosince. 
Začneme pečením perníčků kolem Mikuláše, pokračujeme vanilkovými rohlíčky, pracnami a dalšími suchými druhy. 
Dále pak korpusy na všechny slepované druhy, které naplníme a těsně před svátky z drobečků zpracujeme nepečené.

 

Ceny suroviny na výrobu stoupají (máslo, cukr, vejce…), myslíte si, že je kvalita znát, pokud někdo používá levnější náhražky?
Cukroví určitě ovlivňují suroviny, ze kterých je vyrobené. Nejvíce je znát ošizený tuk a ořechy, těsto se pak špatně zpracovává a výsledné výrobky nemají dobrou chuť.

 

Do kdy si myslíte, že by mělo být zkonzumováno a je dobré jej zamrazovat?
Jsou druhy, které vydrží, jiné je potřeba rychle sníst, záleží na použitém krému. Já osobně dlouhé zamrazování nedoporučuji, cukroví ztrácí vůni a chuť.

 

Které cukroví je vaše nejoblíbenější a kterým návštěvu ráda pohostíte vy?
Nemám žádné nejoblíbenější cukroví, tam zobnu vanilkový rohlíček, jindy čokoládové krémové, ale když si chci udělat opravdu radost, upeču vánočku a tu jím hned teplou. U nás na Vánoce bude v nabídce směs všech klasických druhů, které má moje rodina ráda.

 

Myslíte si, že se tradice pečení cukroví udrží i do budoucna, či spíše upadá?
Je zajímavé, že všichni mají cukroví rádi, ale málokomu se chce trávit volný čas u trouby. Jako děti jsme s babičkou nebo s maminkou pekli a moc jsme si to užili. 
Dneska se cukroví raději koupí a děti jsou o dobrodružství v kuchyni ošizené. Poptávka po vánočním cukroví je každým rokem větší.

Diskuze k článku

Nový komentář

Komentáře


Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net