Reklama
Dnes je neděle 15.12.2019     svátek má Radana

Nová kuchařka nabídne 28 tradičních receptů

Foto: kr-vysocina.cz

Foto: kr-vysocina.cz

Krajové speciality z Vysočiny, Jihočeského a Plzeňského kraje, Dolního i Horního Rakouska, Dolního Bavorska a Horní Falce se podařilo dostat na stránky nové kuchařky Evropského regionu Dunaj–Vltava (ERDV). 
Celkem 28 receptů na polévky, bezmasá jídla, masové pokrmy i skvělé moučníky představuje výběr regionálních dobrot sedmi krajů působících pod společnou hlavičkou uskupení ERDV. Nová kuchařka je v omezeném počtu k dostání v tištěné podobě na Regionálním kontaktním místě ERDV v Kraji Vysočina v Jihlavě na Žižkově ulici 16 nebo zdarma ke stažení na webových stránkách ERDV evropskyregion.cz.
Regionální kuchyni Vysočiny reprezentuje v nové dvojjazyčné kuchařce horácká houbová polévka, bramborové placky se škvarky a zelím, vepřové závitky „Naháče“ a Vysočinské mrkvance. 
Na 60 stranách najdou čtenáři takové známé pochoutky jako zelňačku, guláš, lívance s borůvkovým žahourem nebo císařský trhanec, ale také netradiční pokrmy jako linecký řízek, Šterc, májové bramborové taštičky s jablky a švestkami nebo Pichelsteinskou polévku. 

Pro ženy : 13.08.2019  Nový komentář   Komentáře (0)

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. edited by N.E.S.P.I
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net